Catalunya Radio: FC Barcelona ziet in Ten Hag droomopvolger van Koeman

2 oktober 2021 om 13:08

De kans is klein dat het gaat gebeuren, maar FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta heeft Erik ten Hag bovenaan zijn lijst van mogelijke opvolgers van Ronald Koeman gezet. De Ajax-trainer wordt andermaal in verband gebracht met de grootmacht uit Spanje.

Volgens Catalunya Radio, dat dicht op het vuur zit bij Barcelona en vaak als eerste op de hoogte is van wat er rond de club speelt, is Ten Hag de nummer één van Laporta. Eerder werden de Belgische bondscoach Roberto Martínez, River Plate-trainer Marcelo Gallardo en de clubloze Andrea Pirlo al genoemd. 

Maar Ten Hag is de trainer 'die Laporta écht wil', aldus Catalunya Radio. Dat zit hem vooral in zijn voetbalvisie en zijn 'voorliefde' voor 4-3-3. Onder leiding van Ten Hag doet Ajax serieus weer mee in Europa. Daarnaast heeft Ten Hag bij Bayern München gewerkt met Pep Guardiola, die in Barcelona een heilige status heeft.

Catalunya Radio benadrukt echter dat de kans klein is dat Ten Hag de nieuwe trainer van Barcelona wordt. Hij heeft bij Ajax nog een contract tot 2023 en sprak afgelopen zomer al uit dat hij zeker tot het einde van het seizoen blijft. Ten Hag sprak ook met Tottenham Hotspur.