John Heitinga speelt met Ajax tegen FC Twente om de tweede plaats in de Eredivisie

Heitinga wil niets weten van 'examen': 'Zou niet doorslaggevend mogen zijn'

28 mei 2023 om 15:32

John Heitinga ziet de laatste wedstrijd van de competitie tegen FC Twente niet als een soort 'persoonlijk examen'. De toekomst van de huidige interim-coach van Ajax is nog altijd onduidelijk. De Amsterdammers moeten in Enschede zien te winnen en hopen op een nederlaag van PSV bij AZ.

Alleen dan kan Ajax nog als nummer twee van de ranglijst de voorrondes van de Champions League in. "Nee, ik praat niet over examens", aldus Heitinga voorafgaand aan de wedstrijd voor de camera's van ESPN.

"Ik probeer eerlijk te zijn. Vorige week ook, toen ik probeerde er echt wel van te genieten. Ik stond hier een tijdje geleden in een van mijn eerste wedstrijden. Je bent ondertussen vier maanden verder. Het seizoen zit er bijna op, maar je moet nog gewoon echt even volle bak gaan en zorgen dat we aan het einde van de middag met drie punten richting Amsterdam kunnen. Wat er dan gebeurt, zien we wel."

Hij denkt niet dat de einduitslag zijn toekomst beïnvloedt. "Ik denk niet dat dat zo zou mogen of dat de doorslaggevende factor zou zijn."