Feyenoord maakt kans op Pepi: deze Amerikanen gingen eerder naar Rotterdam

Deze Amerikanen stonden eerder onder contract bij Feyenoord
22 juni 2023 om 15:00
Laatste update: 22 juni 2023 om 15:04

Feyenoord zou volgens Duitse berichtgeving een bod van ruim tien miljoen euro hebben uitgebracht op Ricardo Pepi. De Amerikaanse spits verruilt wellicht Augsburg voor Rotterdam, maar welke Amerikanen gingen hem voor? VoetbalNieuws heeft het antwoord. 

Cole Bassett (2022)

Cole Bassett maakte in januari van vorig jaar de tijdelijke overstap naar Feyenoord en kwam over van Colorado Rapids. De destijds twintigjarige aanvallende middenvelder wist echter geen potten te breken bij de Rotterdammers en vertrok na een half seizoen weer naar de Amerikaanse club. Bassett speelde nog geen 200 minuten voor Feyenoord. De eredivisionist wilde vervolgens de speler doorverhuren aan Fortuna Sittard, maar door regelgeving van de FIFA ging dat niet door. De huurovereenkomst van Feyenoord werd verbroken, waardoor Bassett alsnog naar Sittard kon vertrekken.

Cory Gibbs (2004-2006)

Cory Gibbs kwam in 2004 over van Dallas Burn. De middenvelder werd direct door trainer Ruud Gullit aan het werk gezet en speelde in de tweede seizoenshelft vijftien wedstrijden voor de Rotterdammers. In het daaropvolgende seizoen raakte de Amerikaan echter zwaargeblesseerd en was de concurrentie bij zijn terugkeer te stevig. Na het ontslag van Gullit kwam Erwin Koeman als hoofdtrainer van Feyenoord aan de leiding, maar vanwege de zware blessure van Gibbs kwam de middenvelder niet meer in actie in De Kuip. Eind januari van 2006 ging de speler op huurbasis naar ADO Den Haag.