Leipzig in de markt voor Geertruida: welke Nederlanders gingen de verdediger voor?

Welke Nederlanders speelden al bij RB Leipzig?
4 juli 2023 om 19:52
Laatste update: 4 juli 2023 om 20:23

RB Leipzig is in de markt voor Lutsharel Geertruida en heeft inmiddels een tweede bod uitgebracht. Welke Nederlanders speelden al eerder onder Die Roten Bullen? VoetbalNieuws brengt je het lijstje, met enkele bekende namen. 

Solomon Bonnah (2020 - 2022)

Solomon Bonnah zal voor de gemiddelde voetbalkenner niet bekend voorkomen, maar de nu twintigjarige Nederlander mocht zich enkele jaren speler bij Leipzig noemen. Bonnah belandde vanuit de jeugd van Zeeburgia en Ajax bij het O19-elftal van de Duitse topclub. Na twee jaar bij het O19-elftal maakte de Nederlander de overstap naar het eerste elftal, maar in augustus van 2022 ging de speler naar Austra Klagenfurt. Bonnah kwam tot één wedstrijd in de Bundesliga bij de grootmacht.

Brian Brobbey (2021-2022)

Het verhaal van Brian Brobbey is bekend in Amsterdam en omstreken. De sterke spits was ontevreden met de hoeveelheid speeltijd die hij bij Ajax kreeg en vertrok transfervrij naar Leipzig. Ajax besloot begon 2022 de spits een half seizoen te huren en ging daarna overstag: Brobbey maakte de overstap terug naar Ajax, maar dat kostte de Amsterdammers bijna zeventien miljoen euro. Brobbey speelde negen wedstrijden in de Bundesliga en gaf daarin twee assists.

Justin Kluivert (2020-2021)

Justin Kluivert maakte onlangs de overstap naar Bournemouth, maar speelde ook een seizoen in de Bundesliga bij RB Leipzig. De Nederlander verliet Ajax in 2018 om zich bij AS Roma te voegen, maar de Italiaanse topclub stalde de aanvaller twee jaar later bij Die Roten Bullen. Na het seizoen bij Leipzig werd OGC Nice de volgende bestemming van 'de zoon van'. Kluivert speelde negentien wedstrijden in de Bundesliga voor Leipzig. Daarin scoorde hij drie keer en gaf hij een assist.