'Geertruida past bij Leipzig, hebben een plan met alle spelers die ze aantrekken'

Luthsarel Geertruida, feyenoord
1 juli 2023 om 09:59
Laatste update: 1 juli 2023 om 10:14

Na het vertrek van Orkun Kökcü moet Feyenoord ook vrezen voor een transfer voor Lutsharel Geertruida. De verdediger staat in de belangstelling van RB Leipzig en dat zou geen onlogische stap zijn.

Geertruida maakte afgelopen seizoen een stormachtige ontwikkeling door en groeide uit tot één van de steunpilaren in het kampioenselftal van Arne Slot. De verdediger staat in de nadrukkelijke belangstelling van RB Leipzig en dat kan voor de verdediger best goed uitpakken. "Het is niet geheel onlogisch. Leipzig doet heel veel op data. Door de jaren heen is Haaland grootgebracht bij RB Salzburg en zijn Timo Werner en Nkunku ook geslaagd. Zij hebben met elk individu dat ze aantrekken een plan. Als je ook kijkt naar de speelwijze van Marco Rose, de trainer, dat is een speelstijl waar Geertruida in zou kunnen passen. Hij kan zowel als rechtsback als centraal uit de voeten en Leipzig speelt met verdedigers die echt de opbouw moeten verzorgen", vertelt Lars Teunissen over de Feyenoord-verdediger in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur.

Toch wordt er een kanttekening geplaats bij een mogelijk vertrek van Geertruida. Door de transfer van Kökcü naar Benfica zitten de Rotterdammers er financieel goed bij waardoor ze hoog in de boom kunnen zitten voor Geertruida. "Feyenoord is niet van plan hem te verkopen. Feyenoord hoeft hem ook niet te verkopen nu Kökcü weg is waardoor ze een bedrag van dertig miljoen euro kunnen vragen. Dan is het de vraag of Leipzig dat wil betalen."