Hoe doet Nicolás Tagliafico het bij Lyon en hoeveel moet het Ajax-target kosten?

Hoe doet Nicolás Tagliafico het bij Lyon en hoeveel moet het Ajax-target kosten?
14 augustus 2023 om 15:26

Nicolás Tagliafico is in beeld om terug te keren bij Ajax. De Amsterdammers zijn immers op zoek naar een nieuwe linksback en hebben daarom hun oog laten vallen op de Argentijn die tussen 2018 en 2022 al eens furore maakte in het roodwit. Sindsdien speelt hij voor Olympique Lyon, maar hoe gaat het hem daar eigenlijk af en hoeveel moet de Argentijn kosten? VoetbalNieuws zocht het voor je uit!

Voor 4,2 miljoen euro van Ajax naar Lyon

Nico Tagliafico, de échte Eredivisie-watcher of Ajax-fan behoeft geen introductie voor de man die jarenlang de linkerflank van Ajax bestreek. Vorig jaar zomer verliet hij de stad waar hij zoveel van houdt, voor 4,2 miljoen euro om precies te zijn. Lyon klopte aan de deur en ging er met zijn diensten vandoor.

De fitheid van Nicolás Tagliafico

De inmiddels 30-jarige Tagliafico heeft een meer dan prima seizoen gedraaid in Frankrijk. In de 34 competitiewedstrijden waarin hij bij de wedstrijd selectie zat, begon hij telkens in de basis en vrijwel altijd maakte hij de negentig minuten vol. Lyon begon het seizoen 2022/2023 zonder Europees voetbal en kon zich dus volledig richten op de Ligue 1. De eerste vijf wedstrijden leverden vier zeges en een gelijkspel op, maar daarna werd er zes keer op rij niet gewonnen.

Zodoende stak Lyon, en toch ook Tagliafico, voor het WK in Qatar niet in grootse vorm. Desondanks werd hij, zoals eigenlijk vrijwel altijd, geselecteerd voor de selectie van Argentinië dat een fabelachtig toernooi beleefde. De oud-Ajacied begon in de basis in de met 1-2 verloren eerste groepswedstrijd tegen Saudi-Arabië, maar moest vervolgens tot aan de halve finales genoegen nemen met een reserveplaats. Op de weg daarnaar toe versloegen de Argentijnen Nederland nog na strafschoppen, met Tagliafico die vlak voor het einde van de reguliere speeltijd inviel.

Tagliafico speelde de gehele WK-finale

In de halve finales tegen Kroatië (3-0) en de finale tegen Frankrijk werd hij door bondscoach Lionel Scaloni verkozen boven Marcos Acuña. Argentinië versloeg de Fransen in een zinderende finale na penalty's, Messi pakte zijn eerste wereldtitel en Tagliafico ging voor altijd de boeken in als één van de spelers die de derde Argentijnse ster op de borst mocht ontvangen. Een jongensdroom.


Nicolás Tagliafico valt na het winnen van de wereldtitel uitzinnig van vreugde in de armen van Lionel Messi.

Omdat Tagliafico dus een mooie, maar toch ook hectische winter kende, sloot hij pas op 11 januari weer aan bij Lyon, dat sindsdien alweer twee competitiewedstrijden achter de rug had. Vanaf toen speelde Tagliafico vrijwel álles en ook negentig minuten lang. Alleen in de uitwedstrijd tegen Toulouse ontbrak hij met een scheenbeenontsteking. Lyon bleef echter wisselvallig presteren en eindigde het seizoen teleurstellend op de zevende plaats. Dat betekent dat Les Gones ook dit seizoen niet Europa in gaan.

Hoeveel moet Nicolás Tagliafico gaan kosten?

Qua teamprestatie bij Lyon al met al een teleurstellend seizoen voor de verdediger, maar des te succesvol was zijn WK met Argentinië. Nu Ajax krap zit in de defensie, kan hij zomaar terugkeren in de Johan Cruijff Arena. Het is nog niet bekend of de Fransen bereid zijn om Tagliafico te laten gaan en hoeveel ze voor zijn diensten verlangen. Volgens Transfermarkt ligt zijn waarde om en nabij de negen miljoen euro. Zijn contract in Lyon loopt nog tot medio 2025, waardoor het niet ondenkbaar is dat Ajax een aardig bedrag zou moeten overmaken.