Speelschema Oranje: wanneer komt het Nederlands elftal weer in actie?

Speelschema Oranje: wanneer komt het Nederlands Elftal in actie?
Vandaag om 13:15
Laatste update: om 13:15

Na een halve finaleplaats op het EK in Duitsland is Oranje op goede wijze begonnen aan de Nations League. De komende maanden komt het Nederlands elftal vaak genoeg in actie, maar wanneer worden de wedstrijden precies gespeeld? VoetbalNieuws dient als je agenda!

Nederland strandde op het EK in de halve finales tegen Engeland. De mannen van bondscoach Ronald Koeman zorgden in juni en juli voor een aantal memorabele wedstrijden en kwamen begin september weer bij elkaar. Er werden twee wedstrijden in de Nations League gespeeld. Oranje is ingedeeld in een poule met Bosnië-Herzegovina, Duitsland en Hongarije en speelt daarin in totaal zes wedstrijden.

Op zaterdag 7 september trapte Oranje de Nations League goed af door met 5-2 van Bosnië en Herzegovina te winnen in Eindhoven. Vervolgens werd er op 10 september met 2-2 gelijkgespeeld tegen Duitsland.

Begin 2025 worden er kwalificatiewedstrijden gespeeld voor het WK van 2026 in de Verenigde Staten, Mexico en Canada. De loting daarvoor vindt in december 2024 plaats.

Speelschema Nederland Nations League 2024/25

Na het EK wachten tussen september en november de wedstrijden in de groepsfase van de Nations League.

vrijdag 11 oktober: Hongarije - Nederland, 20.45 uur, Boedapest
maandag 14 oktober: Duitsland - Nederland, 20.45 uur, München
zaterdag 16 november: Nederland - Hongarije, 20.45 uur, Amsterdam
dinsdag 19 november: Bosnië-Herzegovina - Nederland, 20.45 uur, Zenica

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!