'Ajax werkt aan Tagliafico-deal: transfersom en salaris op het moment 'te gortig''

'Ajax werkt aan Tagliafico-deal: transfersom en salaris op het moment 'te gortig''
15 augustus 2023 om 06:45
Laatste update: 15 augustus 2023 om 06:50

Ajax is bezig om Nicolás Tagliafico terug te halen naar Amsterdam, maar een mogelijke rentree van de Argentijn kent nog veel haken en ogen. Onder meer de transfersom die Olympique Lyon én de salariseisen van de linksback zijn aan de hoge kant. 

De Telegraaf schrijft dat de partijen nog ver uit elkaar liggen wat betreft een overeenkomst. Tagliafico verliet Ajax in 2022 voor ruim vier miljoen euro en Lyon zou een veel hoger bedrag eisen voor de linksback. De Amsterdammers willen met het vertrek van Dusan Tadic onder meer in de salarissen snijden en hebben moeite met de wensen van Tagliafico.

De Argentijn geldt als back-up voor het geval de Amsterdammers Hiroki Ito niet weten te strikken. VfB Stuttgart veegde de eerste twee biedingen van Ajax van tafel en het is de vraag of de twee partijen elkaar op tijd zullen vinden in de onderhandelingen. Gaston Avila is een derde optie op de linksbackpositie: Royal Antwerp wil de speler liever niet kwijt, maar kan de mogelijke miljoenen goed gebruiken voor verdere investeringen. Antwerp zou ongeveer twaalf miljoen euro eisen.