Steijn verrast in basisopstelling van Ajax: Forbs heeft eerste basisplek te pakken

Carlos Forbs staat in de basis bij Ajax tegen Excelsior
19 augustus 2023 om 15:19
Laatste update: 19 augustus 2023 om 15:39

Maurice Steijn heeft een verrassing doorgevoerd in de basisopstelling van Ajax. De hoofdtrainer van de Amsterdammers heeft Carlos Forbs een basisplaats gegeven. Dat gaat ten koste van Kenneth Taylor, die Mohammed Kudus zijn plaats in ziet nemen.

Voor Forbs is het de eerste keer dat hij in de basis staat bij Ajax. Samen met Steven Bergwijn en Brian Brobbey vormt de rechtsbuiten de aanval van de Amsterdammers. Voor laatst genoemde haalde de club deze week een concurrent in de vorm van Chuba Akpom, Hij, én aankoop Anton Gaaei, maken nog geen onderdeel uit van de selectie.

Ook op doel lijkt de keuze voorlopig te zijn gemaakt. Gerónimo Rulli viel tegen Heracles Almelo uit met een blessure en ligt er enkele maanden uit. Zijn plek wordt ingenomen door Jay Gorter, die miljoenenaankoop Diant Ramaj op de bank houdt.

Het duel tussen Ajax en Excelsior vangt zaterdagmiddag aan. Om 16.30 wordt er afgetrapt in het Van Donge & De Roo Stadion.

De opstelling van Ajax: Gorter; Rensch, Medic, Salah-Eddine; Tahirovic, Van den Boomen, Kudus; Forbs, Brobbey en Bergwijn.