Klaassen kritisch op Ajax na gelijkspel: "We spelen niet zoals we willen"

Klaassen kritisch op Ajax na gelijkspel: "We spelen niet zoals we willen"
19 augustus 2023 om 19:13

Davy Klaassen spaarde zijn ploeggenoten niet na het teleurstellende gelijkspel van Ajax bij Excelsior (2-2). De middenvelder, die scoorde als invaller, was zeer kritisch over het spel van de Amsterdammers.

"We spelen niet zoals we willen. We moeten het veel beter op elkaar afstemmen. Nu doen we het te veel op individuele kwaliteiten, maar daar kun je niet op varen. We moeten als team sterker worden en tegenstanders kapotspelen. Het moet gewoon beter", stelde een teleurgestelde Klaassen na afloop van de wedstrijd voor de camera van ESPN.

De ervaren middenvelder ziet dat Ajax worstelt met de vele nieuwe gezichten in de selectie. "Het is logisch dat niet alles perfect gaat, maar daar streef je wel naar. En dat maakt het teleurstellend. Mijn invalbeurt was ook teleurstellend. Je scoort, maar we winnen niet."

Klaassen vindt dat Ajax als team moet verbeteren. "We moeten tegenstanders echt als team gaan kapotspelen. Het moet allemaal veel beter."

De middenvelder hoopt dat Ajax in de komende Europese duels wel de goede vorm te pakken heeft. Donderdag wacht de eerste ontmoeting met Ludogorets in de play-offs van de Europa League. Een week later volgt de return in de Johan Cruijff ArenA.