Olympique Lyon wil Davy Klaassen overnemen van Ajax

VI: Klaassen kan kiezen voor Franse move, Ajax wil meewerken aan diens vertrek

22 augustus 2023 om 15:22
Laatste update: 22 augustus 2023 om 16:50

Ajax en Davy Klaassen gaan mogelijk uit elkaar, meldt Voetbal International. Onder meer Olympique Lyon hoopt de Amsterdammers van hun nummer tien te beroven en de club zou bereid zijn om daar hun medewerking aan te verlenen.

Volgens het weekblad heeft Klaassen de mededeling gekregen dat hij niet op een basisplaats hoeft te rekenen bij Ajax. Mocht de aanvallende middenvelder, die zaterdag nog een punt redde voor de Amsterdammers tegen Excelsior, besluiten om te willen vetrekken, dan zal er worden meegedacht aan een oplossing.

Die oplossing is een vertrek. VI weet dat er meerdere clubs op het vinkentouw zitten voor Klaassen, waaronder Lyon. De Franse club zou zich al in Amsterdam hebben gemeld, maar het is niet geheel duidelijk hoe de voormalig Oranje-international zelf in de wedstrijd zit. De bal ligt volledig bij Klaassen zelf en het is niet zo dat hij per se weg moet.

Klaassen is één van de meest ervaren spelers binnen de selectie van Ajax, maar is aanzienlijk in de pikorde gedaald. De middenvelder was één van de spelers die kans maakte op het aanvoerderschap en hij droeg de band dan ook een enkele keer in de voorbereiding, maar Maurice Steijn bombardeerde Steven Bergwijn uiteindelijk tot eerste captain.