'Transferstrijd om Bakayoko duurt voort: derde Premier League-club mengt zich'

Brentford heeft zich ook gemeld in de strijd om Johan Bakayoko van PSV
28 augustus 2023 om 20:47
Laatste update: 28 augustus 2023 om 20:50

Er heeft zich een derde Premier League-club gemeld in de strijd om de handtekening van Johan Bakayoko. Volgens Fabrizio Romano hoopt ook Brentford de Belgische aanvaller van PSV in te lijven. Eerder werd al bekend dat Paris Saint-Germain, Tottenham Hotspur en Burnley interesse in hem hadden.

Bakayoko zou bij Burnley, de ploeg van trainer Vincent Kompany, zelfs prioriteit nummer één zijn. Bij Brentford is dat niet het geval. Bij The Bees geldt hij naar verluidt als alternatief voor Bradley Barcola van Olympique Lyon. Het is nog onduidelijk of Brentford zich al officieel bij de Eindhovenaren heeft gemeld of niet. Burnley zou dat wel al hebben gedaan, maar PSV veegde het miljoenenbod uit Engeland resoluut van tafel.

Rik Elfrink, clubwatcher namens het Eindhovens Dagblad, reageert op Twitter op de berichten. 'Zoals het er nu naar uitziet, gaat hij woensdag gewoon spelen tegen Rangers. Nog geen doorbraak en dus wil hij zich daar volle bak op richten.' Eerder werd Bakayoko al in verband gebracht met PSG en Napoli, maar laatstgenoemde club legde maandag Jesper Lindstrøm van Eintracht Frankfurt vast. PSV hoopt daarentegen nog steeds op de terugkeer van Hirving Lozano, momenteel speler van de Italianen.

Bakayoko speelt sinds de zomer van 2022 voor het eerste elftal van PSV. Daarvoor bracht hij een groot gedeelte van de jeugdopleiding door. Hij kwam in totaal 43 keer in actie voor de Eindhovenaren, scoorde daarin zevenmaal en gaf negen assists.