''Here we go': Klaassen maakt overstap naar Inter, middenvelder nu al in Milaan'

''Here we go': Klaassen maakt overstap naar Inter, middenvelder nu al in Milaan'
1 september 2023 om 09:15
Laatste update: 1 september 2023 om 09:37

Davy Klaassen gaat de overstap maken naar Inter Milan. Dat meldt Fabrizio Romano vrijdagochtend. De middenvelder gaat een contract tekenen tot medio 2025 en zou zelf al in Milaan zijn.

Transfermarktexpert Fabrizio Romano bevestigt dat Klaassen op weg is naar Inter. De Italiaanse journalist bracht het nieuws met zijn populaire 'Here we go' naar buiten. Klaassen zou voor één seizoen gaan tekenen in Milaan, met een optie voor nog een jaar.

Voor Ajax betekent dit het einde van de tweede periode van Klaassen in Amsterdam. In 2020 werd hij voor bijna twaalf miljoen euro teruggehaald van Werder Bremen. De afgelopen tijd was Klaassen geen vaste basiskracht meer onder trainer Maurice Steijn. Ajax is daarom bereid mee te werken aan een vertrek.

Inter ziet Klaassen als welkome versterking voor het middenveld. De Italiaanse topclub gaat geen transfersom betalen, maar Ajax kan in de toekomst nog wel bonussen ontvangen. Donderdagavond speelde Klaassen nog met Ajax tegen Ludogorets, maar enkele uren later stapte hij al op het vliegtuig richting Milaan.

Dit was de twee periode van Klaassen in Amsterdam. In 2017 verliet hij de club voor Everton. Via Werder Bremen keerde hij in 2020 terug in Amsterdam. Nu lonkt dus het avontuur in de Serie A, mits de medische keuring geen roet in het eten gooit.