Wie zitten er allemaal in de directie van Ajax?

Financieel directeur vertrekt: wie zitten er allemaal in de directie van Ajax?

13 september om 15:25
Laatste update: 13 september om 15:25

Al lange tijd ging het bij Ajax niet meer over de directie. Na een veelbewogen jaar met veel vertrekken en onder andere het ontslag van Sven Mislintat leken de Amsterdammers in rustiger vaarwater te komen. Echter vertrekt de financieel directeur. Hoe ziet de directie van Ajax er momenteel uit? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Menno Geelen: interim-algemeen directeur

Menno Geelen is sinds de zomer van 2010 actief bij Ajax. Hij begon als Hoofd Sponsoring, maar werd al snel commercieel directeur. Geelen vervult zijn functie als statutair bestuurder sinds 2018. Na het vertrek van Edwin van der Sar werd Geelen op 10 mei 2024 benoemd tot interim-algemeen directeur. Zijn taak is om de overgang naar een nieuwe algemeen directeur te overzien. Of hij daarna zal terugkeren naar zijn vorige rol is nog onbekend.

Alex Kroes: technisch directeur

Sinds september 2023 is Alex Kroes de technisch directeur van Ajax. Hij heeft eerder als directeur bij AZ gewerkt en is medeoprichter van een groot zaakwaarnemerskantoor. Kroes, die zelf in de jeugdopleiding van Ajax speelde, is verantwoordelijk voor het technische beleid van de club en leidt de komende jaren het nieuwe technische team. Rondom Kroes ontstond veel problematiek vanwege aandelen in de club Ajax. Zelf is de technisch directeur ook nog altijd actief op de voetbalvelden van de Amsterdammers.

Susan Lenderink: financieel directeur

De naam van Susan Lenderink zal bij de meeste voetbalvolgers wel een belletje doen rinkelen. Als financieel directeur zette zij namelijk een streep door meerdere transfers. Zo mocht van Lenderink vorig jaar Lucas Ocampos niet definitief worden ingelijfd. Lenderink is sinds 2019 actief bij Ajax als financieel directeur. Daarnaast is zij ook nog toezichthouder bij Euro Shoe Group NV in België. Echter besloot Lenderink haar vertrek aan te kondigen. Tot en met 1 maart 2025 zal zij nog in haar rol blijven, maar daarna stapt zij definitief op.

Marijn Beuker: Director of Football

In december 2023 werd Marijn Beuker aangesteld als de Director of Football van Ajax, waarin hij verantwoordelijk is voor de jeugdopleiding en bijbehorende afdelingen Scouting en Football Analytics. Beuker werkte in zijn tijd bij provinciegenoot AZ samen met Louis van Gaal, die hem afgelopen december als adviseur naar Ajax haalde. Beuker was essentieel in de transfer van Jordan Henderson naar Ajax.