Ajax-legendes in rep en roer: 'Verschrikkelijk wat er met de club is gebeurd'

Ajax-legendes in rep en roer: 'Maar van mij mag Steijn blijven als trainer'
27 september 2023 om 07:11
Laatste update: 27 september 2023 om 07:59

Johnny Rep en Arnold Mühren kijken met afzien naar de manier waarop Ajax zich de laatste maanden ontwikkeld. De club zit in een diepe crisis en heeft flinke veranderingen nodig om boven water te komen, meent het duo. 

Rep en Mühren spreken met Nu.nl over de stand van zaken bij de Amsterdamse club. Rep ziet het met lede ogen aan. "Het is verschrikkelijk wat er bij Ajax is gebeurd het laatste jaar. Het begon al met het aanstellen van Alfred Schreuder. Daarna ging de club door met John Heitinga als trainer en kwam er eentje uit Duitsland. Ik kende bijna niemand van die nieuwe spelers en zie er ook totaal geen potentie in. Het is toch waanzinnig dat Mislintat alles zomaar mocht doen? Er moet bij Ajax nog een zooitje weggestuurd worden. En dan bedoel ik de mensen die Mislintat door hebben laten klooien."

Mühren geeft trainer Maurice Steijn een tweede kans. "Wat kan hij aan de binnengekomen spelers doen? Hij moet toewerken naar een vast elftal met een Nederlandse kern, met jongens als Silvano Vos, Jorrel Hato en Kenneth Taylor. En zeggen tegen de aankopen: laat eerst maar eens zien of je het Ajax-niveau hebt. Wie ik nu graag zie komen? Louis van Gaal als technisch directeur. Hij zou als Ajax-man, samen met Danny Blind, de perfecte persoon zijn om de club verder te helpen. Maar ik denk niet dat ze dat gaan doen", besluit Mühren.