PSV blijft foutloos in de Eredivisie

PSV blijft foutloos en zet Go Ahead Eagles met speels gemak opzij in Eindhoven

27 september 2023 om 20:37

PSV heeft woensdagavond in eigen huis uitstekende zaken gedaan. De ploeg van trainer Peter Bosz won met 3-0 van Go Ahead Eagles en blijft dus foutloos in de Eredivisie.

Bosz kon tegen de Deventenaren niet beschikken over Jerdy Schouten, Sergino Dest en Isaac Babadi, die alle drie niet wedstrijdfit waren. Het middenveld bestond daarom uit Joey Veerman, Ismael Saibari en Guus Til. Linksachter kreeg Patrick van Aanholt weer een basisplek. PSV kwam in het eerste bedrijf al vroeg op voorsprong door een knappe kopbal van aanvoerder Luuk de Jong. De spits kopte goed binnen op aangeven van Jordan Teze: 1-0.

Na rust besliste PSV al heel vroeg het duel. Guus Til verdubbelde vier minuten na rust de voorsprong en enkele minuten later kopte De Jong zijn tweede van de avond binnen. En dus keken de Eindhovenaren na minder dan een uur spelen al tegen een 3-0 voorsprong aan. Die voorsprong kwam geen moment meer in gevaar en dus kan PSV de volgende drie punten bijschrijven. De formatie van Bosz staat na zes duels op de volle achttien punten en is de trotse koploper van de Eredivisie.