Zuid-Korea wint en pakt WK-ticket, Van Marwijk maakt nog kans op kwalificatie

1 februari 2022 om 18:03

Het Verenigde Arabische Emiraten van bondscoach Bert van Marwijk heeft zichzelf in de vingers gesneden in de strijd om de play-offs in groep A. Er werd met 0-1 verloren van Iran. Zuid-Korea is officieel geplaatst voor het Wereldkampioenschap in Dubai na een 2-0 overwinning tegen Syrië. 

Van Marwijk kan met de Verenigde Arabische Emiraten de borst natmaken. Om een kans te maken op een WK-ticket moet de ploeg van Van Marwijk een derde plaats behalen in de poule. Momenteel bekleedt de ploeg ook die positie, maar ging het wel met 0-1 onderuit tegen koploper Iran door een doelpunt van Mehdi Taremi. Ondanks een rode kaart voor Iran werd de nipte voorsprong behouden. Momenteel staat de Verenigde Arabische Emiraten drie punten voor op nummer vier Libanon met nog twee wedstrijden te spelen. 

De Zuid-Koreanen hebben zich onder trainer Paulo Bento als vijftiende land geplaatst voor het WK. De ploeg had genoeg aan een gelijkspel tegen Syrïe, maar stapte door doelpunten van Kim Jin-Su en Son Heung-min met een 2-0 zege van het veld. In 2002 werd Zuid-Korea onder leiding van Guus Hiddink nog vierde op het WK.