Xavi onder de indruk: "Er is geen groter talent in de wereld dan hij"

21 februari 2022 om 10:43

FC Barcelona trainer Xavi is na de overwinning op Valencia bijzonder enthousiast over de negentienjarige Pedri. De jongeling viel na een half uur spelen in en maakte een goede indruk. Met een geweldig schot was hij verantwoordelijk voor het slotakkoord van de wedstrijd (1-4).

Xavi is lovend over het supertalent. "Hij geeft ons rust, hij verliest de bal niet, is tweebenig… Hij is uitmuntend", laat de coach optekenen door Marca. "Wat hij nu al doet, hoe hij draait en het tempo bepaalt, het is fantastisch. Hij is nu al een topspeler, en hij is pas negentien jaar. Hij is spectaculair, er is geen groter talent in de wereld dan hij."

Naast Pedri kan ook nieuweling Pierre-Emerick Aubameyang  op complimenten rekenen van de trainer. De spits scoorde twee keer en kreeg na afloop ook de goal van Pedri achter zijn naam, nadat bleek dat de bal zijn rug schampte. "Hij scoort al zijn hele carrière", zegt Xavi. "Hij is goed in de diepte. Hij is volwassen, intelligent, bescheiden en positief. Ik ben echt heel blij met hem."