Goalgetter Haller slaat drie minuten na eigen goal weer toe: Ajax met 1-2 voor

23 februari 2022 om 21:36
Laatste update: 24 februari 2022 om 00:24

De Champions League-ontmoeting in de achtste finale tussen Benfica en Ajax speelt zich in een moordend tempo af. In een fantastische op en neer gaande wedstrijd is in een tijdbestek van drie minuten twee keer gescoord. Nadat de Portugezen acht minuten na de openingstreffer van op gelijke hoogte kwamen, zette Sébastien Haller de Amsterdammers weer op voorsprong.

De gelijkmaker van Benfica kwam tot stand na een afgeslagen corner. De Ivoriaans international werkte een bal die opnieuw werd ingebracht ongelukkig achter de eigen doelman Remko Pasveer. Nog voordat de bal de lijn gepasseerd was, was van het gezicht van Haller af te lezen wat er stond te gebeuren. 

Lang bij de pakken neerzitten deed Ajax niet. Nadat een voorzet van Steven Berghuis ongelukkig werd verlengd door oud-Ajacied Jan Vertonghen was het voor het goudhaantje van dit Champions League-seizoen een koud kunstje om raak te prikken. Odisseas Vlachodimos lag al op de grond, omdat hij een eigen goal van de Belgische centrale verdediger met een uiterste redding voorkwam. Ajax leidt bij rust in een schitterend voetbalgevecht met 1-2 in het Estádio da Luz.