Ongekende doelpuntenmachine Haller schrijft geschiedenis bij Ajax én in CL

23 februari 2022 om 22:16

Sébastien Haller heeft zich een illustere plaats in de geschiedenisboeken van Ajax verworven dankzij zijn treffer (in het goede doel) tegen Benfica. De Ivoriaanse aanvaller scoorde na een half uur opnieuw en staat daardoor nu al op het waanzinnige aantal van elf doelpunten in de Champions League.

Alleen Ruud Geels is in de geschiedenis van Ajax tot dezelfde prestatie gekomen als Haller. De aanvaller was in het seizoen 1975/76 goed voor elf doelpunten en was daarmee ruim 46 jaar recordhouder. De huidige goaltjesdief in de punt van de aanval heeft normaliter nog minimaal één wedstrijd om zijn totaal op te voeren en daarmee in zijn eentje topscorer te worden in één seizoen namens Ajax. Daarnaast is de wedstrijd met Benfica op het moment van schrijven nog bezig.

Dat de prestatie van Haller indrukwekkend is, blijkt wel uit het feit dat hij in alle zeven duels van dit Champions League-seizoen tot scoren wist te komen. De enige voetballer die dat ooit eerder wist te presteren luistert naar de naam van Cristiano Ronaldo. Met zijn treffer vergrootte hij bovendien zijn voorsprong op naaste achtervolger Robert Lewandowski in het topscorersklassement van Europa's meest lucratieve clubcompetitie. De Poolse goalgetter staat na acht optredens op negen treffers, twee minder dan de Ajax-sensatie.