Tuchel reageert op aftreden Abramovich: 'Het nieuws verandert daar niets aan'

1 maart 2022 om 14:57

Thomas Tuchel weigert zich uit te spreken over de situatie waar Chelsea zich momenteel in bevindt. Roman Abramovich maakte zondag bekend af te treden als voorzitter in een summier statement. Volgens de manager verandert er voor hem weinig en begrijpt hij de beslissing van de Russische miljardair om een stapje terug te doen.

Op een persconferentie reageert de Duitser op de onrust bij zijn club. "Voor mij als manager verandert er qua dagelijkse bezigheden niets. Ik begrijp zijn beslissing", vertelt Tuchel. De algemene verwachting is dat Abramovich voornamelijk teruggetreden is, omdat er vanuit de westerse gemeenschap gedreigd wordt met sancties jegens vermogende Russen. Eventuele beslagleggingen op zijn fortuin zou Chelsea in gevaar kunnen brengen, is de gedachtegang.

"Ik onderhoud nauw contact met Marina (Granovskaia, red.) en Petr Cech om het eerste elftal te runnen." Niet helemaal uit zijn woorden komend, vervolgt Tuchel. "Het is aan mij om te laten zien dat we voetbalwedstrijden kunnen winnen. Het nieuws van gisteren (maandag, red.) verandert daar niets aan", aldus de 48-jarige trainer. Maandag werd duidelijk dat Abramovich aanschuift bij vredesonderhandelingen tussen Oekraïne en Rusland.