UEFA-baas woest over Super League: 'Eerst tijdens pandemie, nu tijdens oorlog'

3 maart 2022 om 14:30
Laatste update: 3 maart 2022 om 16:50

UEFA-president Aleksander Čeferin is woest op de clubs die de Super League-plannen weer willen oppakken. Juventus-voorzitter Andrea Agnelli lijkt van plan het project donderdag te gaan presenteren.

In april 2021 werden de Super League-plannen al aangekondigd. Dat kwam de toen twaalf clubs op de nodige kritiek staan, waardoor negen clubs zich terugtrokken. Real Madrid, FC Barcelona en Juventus hebben zich nooit formeel teruggetrokken en zouden nu het plan hebben hervormd. Dat meldde de Daily Mail. Zij zouden een prominente rol vertolken in het nieuwe plan. Er zou nu in plaats van een 'gesloten' systeem aan twee competities van twintig clubs met een promotie-/degradatieregeling worden gedacht.

Ceferin is woest over de plannen. Hij neemt het de clubs kwalijk dat er tijdens een crisis plannen worden gemaakt voor de Super League 2.0. "Eerst lanceerden ze hun onzin midden in de pandemie, terwijl we nu meemaken dat het plan midden in een oorlog wordt gepresenteerd", foetert de UEFA-baas op het event Financial Times Business of Football Summit. "Wat moet ik nog meer over dit soort mensen zeggen? Ze leven in hun eigen wereld. Niemand wil dit, alleen degenen die alleen maar geïnteresseerd zijn in geld."