De Telegraaf: op non-actief gestelde Mathijsen weigerde Grim te ontslaan

8 maart 2022 om 14:11

De Raad van Commissarissen heeft technisch directeur Joris Mathijsen op non-actief gesteld, omdat hij trainer Fred Grim niet wilde ontslaan. Volgens betrouwbare bronnen binnen de club had Mathijsen gewoon aan kunnen blijven als hij dit wel had gedaan, meldt De Telegraaf.

Na het doelpuntloze gelijkspel tegen Heerenveen van afgelopen zaterdag besloten de commissarissen van Willem II tijdens een video-call dat Grim moest vertrekken. Mathijsen kon zich niet vinden in deze uitkomst en besloot zich solidair op te stellen. Dit gaf de commissarissen aanleiding om ook Mathijsen uit zijn functie te zetten.

Volgens De Telegraaf is Mathijsen vaker zeer loyaal geweest aan zijn trainers. Eerder sprong hij ook al in de bres voor de toenmalige trainers Erwin van der Looi en Adrie Koster.

Algemeen directeur Martin van Geel zal de taken van Mathijsen tijdelijk overnemen en op zoek gaan naar een nieuwe technisch directeur en hoofdtrainer. Assistent-trainers Denny Landzaat en keeperstrainer Peter den Otter blijven aan. Wie aanstaande zondag als hoofdtrainer op de bank zal zitten tegen Fortuna Sittard, is nog niet bekend.