Langverwachte 'ja' is daar: Feyenoord verlengt contract Arnesen

8 maart 2022 om 15:15
Laatste update: 9 maart 2022 om 20:52

Feyenoord en technisch directeur Frank Arnesen gaan definitief langer met elkaar door, bevestigen de Rotterdammers. Beide partijen hebben een principe-akkoord bereikt over een contractverlenging van één jaar, wat betekent dat Arnesen tot medio 2023 in de Kuip blijft.

Arnesen liet eerder al doorschemeren op zijn plek te zitten bij Feyenoord en geeft dan ook blij te zijn met deze uitkomst. "Uiteraard is het mooi om langer bij Feyenoord te blijven. Met de technische staf, de scouting en alle overige collega's binnen de club is sprake van een heel prettige samenwerking, waarbij we stap voor stap verder bouwen aan een solide voetbalfundament. We zijn met iets moois bezig, dat begint voorzichtig zijn vruchten af te werpen en ik wil dat proces heel graag nóg verder brengen dan we nu al zijn."

Ook algemeen directeur Dennis te Kloese is meer dan tevreden. "Frank is al twee jaar hard bezig om een technisch kader neer te zetten en structuren te vereenvoudigen en te verbeteren. We zijn ontzettend tevreden over de voortgang daarvan, maar de belangrijkste stap in het proces moet uiteraard nog komen: Feyenoord moet profijt gaan trekken van deze positieve veranderingen. Die uitdaging gaan we de komende tijd graag aan en gelet op de ontwikkelingen tot nu toe zijn we ervan overtuigd dat Frank de juiste man is om dat proces als technisch eindverantwoordelijke te blijven leiden."

Arnesen is nu twee jaar werkzaam bij Feyenoord. Daarvoor was hij onder meer als technisch directeur actief bij PSV, Tottenham Hotspur, Chelsea en Anderlecht. De Deense directeur is de tweede belangrijke pion die zijn contract bij Feyenoord verlengt. Ook trainer Arne Slot blijft langer binnenboord, zo werd vorige maand al duidelijk.