Dumfries en De Vrij in slotfase langs strijdbaar Sassuolo met Inter

2 oktober 2021 om 22:33

Internazionale heeft met Denzel Dumfries en Stefan de Vrij in de basis met 1-2 gewonnen van Sassuolo. In de tweede helft keerden Edin Dzeko en Lautaro Martínez het tij voor de Milanezen. 

Inter had de hele wedstrijd het overwicht, maar kon dat niet uitdrukken in doelpunten. Het was de thuisploeg dat via een benutte strafschop van Domenico Berardi op voorsprong kwam. In de fase voor rust had Sassuolo weinig te dulden van Inter, maar daar kwam na de thee verandering in.

Dzeko werd in de tweede helft ingebracht en op dat moment ging de motor draaien. Waar hij zelf verantwoordelijk was voor de gelijkmaker, versierde hij in het laatste kwart van de wedstrijd een penalty. Martínez pakte het cadeautje dankbaar uit. De 1-2 kwam niet meer van het scorebord, waardoor Inter drie punten kan bijschrijven.

De club van Dumfries en De Vrij klimt over stadsgenoot AC Milan heen op de ranglijst - Inter staat nu tweede - maar heeft een wedstrijd meer gespeeld. De achterstand op koploper Napoli bedraagt één punt, maar ook de Napolitanen hebben een wedstrijd tegoed.