Feyenoord wint overtuigend van Partizan en staat met één been in de kwartfinale

10 maart 2022 om 20:36
Laatste update: 10 maart 2022 om 21:08

Feyenoord heeft donderdagavond goede zaken gedaan in de Conference League. De Rotterdammers wisten in een vermakelijk duel in Servië met 2-5 te winnen van Partizan Belgrado. Jens Toornstra (2), Cyriel Dessers, Lutsharel Geertruida en Luis Sinisterra namen de Rotterdamse treffers voor hun rekening.

Boeiende eerste helft
Partizan kwam al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong via Bibras Natcho. De ervaren Israëliër passeerde Justin Bijlow met een afstandsschot. Na 20 minuten deed Feyenoord via Toornstra iets terug. In een boeiende eerste helft kregen beide ploegen kansen over en weer, echter mondde dit niet uit in doelpunten. Feyenoord ging rusten met 1-1.

Partizan sterk uit kleedkamer
De Serven kwamen sterk uit de kleedkamer. Vlak na rust resulteerde dit in een nieuwe voorsprong voor Partizan. In de 51e minuut tekende Dessers voor de gelijkmaker. De Belg werd vrijgespeeld door Sinisterra, waarna hij de bal hard via de grond op doel schoot: 2-2.

Voorsprong Feyenoord
In de 64e minuut kwam Feyenoord voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong via Geertruida. De verdediger van Feyenoord schoot vanaf de rand van het strafschopgebied tegen de netten. Nog geen tien minuten later breidde Sinisterra de voorsprong uit. Hij scoorde een geweldige goal van afstand.

Slotakkoord Toornstra
In de 77e minuut gooide Toornstra de wedstrijd definitief op slot. Hij tekende voor zijn tweede goal in de wedstrijd. Via Dessers kwam de bal bij de middenvelder van Feyenoord, waarna hij makkelijk kon binnentikken.

Dankzij deze ruime overwinning staat Feyenoord met één been in de kwartfinale van de Conference League. Volgende week donderdag spelen de Rotterdammers de return in eigen huis.