'Barça heeft 'Plan-B'-lijstje klaarliggen voor wanneer transfer Haaland afketst'

12 maart 2022 om 11:36
Laatste update: 12 maart 2022 om 11:38

FC Barcelona wil in de strijd om Erling Haaland niet op één paard wedden. De concurrentie is groot en het is nog geen uitgemaakte zaak dat de Noor richting Catalonië vertrekt. Daarom heeft de Spaanse grootmacht besloten om een 'Plan B'-lijstje op te stellen.

Barça-voorzitter Joan Laporta heeft al maanden contact met zaakwaarnemer Mino Raiola om de Noorse spits naar Barcelona te halen. De kans wordt echter zeer klein geschat door verschillende Spaanse en Britse media dat Haaland definitief naar de huidige nummer vier van Spanje vertrekt. Zij melden namelijk dat Real Madrid en Manchester City de beste papieren hebben.

Daarom heeft Barcelona besloten om naar alternatieven te gaan kijken. De Catalanen hebben een lijstje opgesteld en zijn uitgekomen bij de volgende vier spitsen: het Chelsea-duo Romelo Lukaku en Timo Werner, Patrik Schick (Bayer Leverkusen) en Rafael Leão (AC Milan), zo meldt Mundo Deportivo.

Het Spaanse medium laat weten dat Barcelona het meest onder de indruk zou zijn van Milan-spits Leão (22). De Portugese spits zou perfect in het Barça-profiel passen. Hij kwam dit seizoen al 24 keer in actie voor de Milanezen. In deze optredens wist hij achtmaal het net te vinden en leverde hij vier assists.