Stam tegenwoordig in de tuin te vinden: 'Ik ging te snel naar Feyenoord'

12 maart 2022 om 18:09

Jaap Stam werd in oktober 2021 ontslagen bij FC Cincinnati en zit sindsdien thuis. De oud-speler van onder meer Ajax en AC Milan heeft nog geen nieuwe trainersklus weten te pakken en is tegenwoordig vaak in de tuin te vinden. 

In gesprek met De Stentor zegt Stam wat hem de laatste maanden heeft beziggehouden. "Ik ben druk in de tuin, klussen, achterstallig onderhoud. Dat is ook fijn, dat je even je gedachten kan verzetten", spreekt de oud-verdediger.

Stam vertrok eind vorig jaar bij Cincinatti en kon bepaald niet genieten van de American Dream zolang hij zich in de VS begaf: door de coronaregels mocht de verdediger niet naar Nederland reizen, waar zijn kinderen waren. "Het is niet makkelijk als je de kinderen bijna een jaar niet ziet. Veel mensen denken daar niet bij na of zeggen: daar staat vast veel tegenover. Onzin. Het is heel lastig", geeft de oud-international toe. 

Als trainer van Feyenoord ging het Stam niet van een leien dakje en uiteindelijk werd hem de deur gewezen na teleurstellende resultaten. De oud-trainer van de Rotterdamse club geeft toe dat hij wellicht te snel de stap naar een grote club heeft gezet. "Achteraf gezien wel. Maar vergeet niet: ik kreeg de kans bij een topclub te werken, wat ik altijd wilde. Dan doe je dat", concludeert hij.