Feyenoord sleept overwinning uit het vuur na korte vuurwerkonderbreking in Zwolle

13 maart 2022 om 19:38

Feyenoord heeft na de overwinning in de Conference League tegen Partizan Belgrado opnieuw een uitzege geboekt. PEC Zwolle - dat strijdend ten onder ging - werd met 1-2 verslagen. Cyriel Dessers was, niet voor de eerste keer, de matchwinnaar in het MAC3PARK stadion.

Voordat de wedstrijd begon, kregen de Rotterdammers een flinke tegenslag te verwerken. Justin Bijlow kon niet aan de aftrap verschijnen door een voetblessure, waardoor Ofir Marciano het doel moest verdedigen. In de openingsfase van het duel kreeg Feyenoord de nodige kansen. Een doelpunt van Dessers werd terecht afgekeurd en Reiss Nelson was een paar keer erg dreigend.

Waar Feyenoord in de openingsfase het betere van het spel had, kantelde het een paar tellen voor de rust. Aanvoerder Bram van Polen liet een kanonskogel van een schot los. De bal plofte via de onderkant van de lat achter de doellijn, waardoor de Zwollenaren in extase werden gebracht: 1-0.

Acht minuten na rust kreeg Feyenoord de volgende klap te verwerken. Orkun Kökcü liep tegen een goedkope gele kaart aan, waardoor de talentvolle middenvelder de Klassieker van volgende week moet missen. Kort daarna was er toch reden tot juichen voor de Rotterdammers. Luis Sinisterra wist met een gelukje het net te vinden. Het door Yuta Nakayama van richting veranderde schot werd omgezet in een treffer: 1-1.

Na de gelijkmaker sloeg de vlam in de pan. Voor de zoveelste keer in dit Eredivisie-seizoen werd er vuurwerk op het veld gegooid, waardoor Martin van den Kerkhof het duel voor een tijdje stillegde. Nadat beide ploegen terugkeerden op het veld, wist Feyenoord de zege in de wacht te slepen. Dessers schoot knap raak uit de draai en wist daarmee Feyenoord te voorzien van de zege.

De overwinning van Feyenoord betekent dat het AZ, dat zondagavond nog in actie komt tegen FC Twente, nog op een veilige afstand houdt. PEC Zwolle is door het verlies en de overwinningen van concurrenten Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam opnieuw de hekkensluiter van de Eredivisie.