Slot ziet Feyenoord goed weg komen in Zwolle: 'Een ongebruikelijke overwinning'

13 maart 2022 om 21:38

Arne Slot zag zijn ploeg Feyenoord zondagmiddag door het oog van de naald kruipen op bezoek bij PEC Zwolle. De Rotterdammers wonnen met 1-2, maar dit ging niet zonder slag of stoot. De oefenmeester noemt het 'een ongebruikelijke overwinning' tegenover ESPN.

Slot baalde vooral van de eerste deel van de wedstrijd. "Ik ben weer teleurgesteld over het eerste kwartier. Er lag er zó veel ruimte en we sneden er een aantal keer zó makkelijk doorheen... Het gif dat we de laatste tien minuten hadden om de 2-2 te voorkomen, hadden we toen moeten hebben om zelf te scoren. Je moet meer venijn hebben om de ruimtes aan te vallen en het verschil te maken"

"Na dat eerste kwartier ging PEC wisselen en gingen ze behoorlijk compact spelen. Het was voor ons in de tweede helft nodig om te wisselen, want de dynamiek moest veranderen. Dat hebben we gedaan door ook het systeem aan te passen. Op een vrij gelukkige manier maakten we de 1-1, waarna Cyriel Dessers op prachtige wijze ook nog de winnende goal maakte", vervolgde de trainer van Feyenoord.

Slot was daarnaast ook niet te spreken over de wedstrijdleiding. Scheidsrechter Martin van der Kerkhof had een rode kaart kunnen trekken voor Maikel van der Werff, maar eerstgenoemde liet dit na. "Tijdens de wedstrijd vond ik er wel iets van, maar nu ga ik er echt helemaal niets meer over zeggen", Sloot Slot af.

Van der Kerkhof reageerde zelf ook op de situatie. "Ik geef hem niet omdat ik nog te veel twijfel heb of Linssen de bal echt in bezit krijgt en hem zo kan meenemen dat er sprake is van een duidelijke scoringskans", luidde de verklaring van de arbiter.