Onana wil presteren tegen Benfica: 'Het is nog niet klaar bij Ajax'

15 maart 2022 om 07:26
Laatste update: 15 maart 2022 om 08:08

André Onana maakt zich op voor de kraker in de Champions League tegen Benfica van dinsdagavond. Zijn periode bij Ajax leek na de dopingschorsing in 2021 als een nachtkaars uit te gaan, maar door de afwezigheid van collega-keepers Remko Pasveer en Jay Gorter verdedigt de Kameroener voorlopig het doel van de Amsterdammers.

De 25-jarige sluitpost blikt tegenover de Telegraaf vooruit op het treffen met Benfica en geeft aan klaar te zijn om zijn teamgenoten aan de winst te helpen. "Iets in mij zei me dat het nog niet klaar was bij Ajax. En het is ook het enige dat je kunt doen: er altijd staan voor je teammaten. Zorgen dat je optimaal bent voorbereid als je ze kunt helpen. Daardoor heb ik me sinds mijn terugkeer alleen gefocust op de snelheid en intensiteit op de trainingen. Mijn eigen teleurstelling over de reservevol moest ik in het groepsbelang aan de kant schuiven.”

Onana kijkt daarnaast met verbazing naar de blessures van zijn collega-keepers. "Het is bizar. Sinds ik voetbal heb ik nog nooit gezien dat er drie keepers langdurig geblesseerd raakten. Ik leef met Maarten, Remko en Jay mee, maar het biedt mij een onverwachte kans.”

Die kans wil Onana met beide handen grijpen op het hoogste Europese podium: de Champions League. "De Champions League is de mooiste competitie ter wereld, waarvan elk klein jongetje droomt. Natuurlijk heb ik het gemist belangrijke wedstrijden te spelen, iedereen weet waarom. Ik ben blij dat ik terug ben en mijn medespelers en de fans mijn waarde kan bewijzen.”

Ajax en Benfica trappen dinsdagavond om 21:00 af in de Johan Cruijff ArenA. In het eerste treffen tegen As Aguias gaven de Amsterdammers twee keer een voorsprong weg (2-2). Om door te gaan naar de kwartfinale van het miljoenenbal zullen de Amsterdammers de partij met winst af moeten sluiten.