Martínez ziet zwart voor de ogen bij CL-hymne: 'Ik zie even helemaal niets'

15 maart 2022 om 10:41
Laatste update: 15 maart 2022 om 11:11

De adrenaline stroomt door het bloed van Lisandro Martínez wanneer hij het veld betreedt voor een Champions League-duel. De Argentijnse mandekker zegt niets meer te zien wanneer de kenmerkende hymne door het stadion galmt en legt uit wat van belang is in topduels voor hem.

Wanneer dinsdagavond de Champions League-hymne door de Johan Cruijff ArenA galmt, wordt het even zwart voor de ogen van de linkspoot. "Ik hoor de hymne wel, maar ik zie niets. Ik focus me op de wedstrijd en op situaties die dan kunnen ontstaan", vertelt Martínez aan het clubkanaal van Ajax.

Een Eredivisie-wedstrijd is onvergelijkbaar met een duel in Europa's lucratiefste clubcompetitie. "Je begint met je inleven in de wedstrijd. Het spelen in de Champions League is, als je alles begint te voelen, de mensen, de hymne, alles, dan voel je wel echt de adrenaline."

Van nervositeit is volgens de Argentijnse Slager geen sprake. "Ik weet niet of zenuwen het juiste woord is. Je begint je wedstrijdsituaties voor de geest te halen. Je voelt wel een beetje spanning, maar je bent ook gretig, want de wedstrijd begint. Maar zenuwen horen bij het voetbalt. Die zijn weg zodra de wedstrijd begint."

Vanaf de eerste minuut een signaal afgeven is volgens hem van levensbelang. "Het eerste duel met je directe tegenstander moet je direct winnen. Dat zorgt voor vertrouwen. Net als de eerste passes", legt Martínez uit. "Zo probeer je dat naar een steeds hoger niveau te tillen."