Piqué schaart zichzelf in zeer illuster rijtje: 'Hoop dat ik nog een tijdje meega'

15 maart 2022 om 15:53

Gerard Piqué speelde tegen Osasuna (4-0 zege) zijn zeshonderdste duel in dienst van FC Barcelona en schaarde zich daarmee in een illuster rijtje. De Cataloniër geniet van de vorm van de ploeg en verwacht dat de sterke vorm van de afgelopen maanden doorgetrokken wordt.

Piqué voetbalde zich met zijn zeshonderdste duel verder in de geschiedenisboeken bij de Blaugranas. Alleen Lionel Messi, de huidige Barcelona-trainer Xavi Hernández, Andrés iniesta en Sergio Busquets speelden meer wedstrijden. "Meer dan 600 wedstrijden op dit moment... Het is een traject, maar ik heb een geweldige tijd tot nu toe gehad. Ik ben erg trots om dit shirt te dragen en ik hoop dat ik nog een tijdje meega", citeert Diario SPORT de centrale verdediger.

De toekomst met Barcelona ziet Piqué rooskleurig tegemoet. Sinds Xavi de scepter zwaait in de Spaanse kuststad zijn de prestaties aanzienlijk verbeterd. "Ik ben erg optimistisch. Na de afgelopen maanden is het fijn om te zien dat we in een positieve dynamiek zitten", besluit hij. Piqué denkt dat de club, inmiddels al twaalf duels ongeslagen in de competitie, de sterke vorm weet door te trekken.

Voor FC Barcelona en Piqué staat een belangrijke week op het programma. Donderdag wacht Galatasaray in Istanbul voor de returnwedstrijd van de Europa League. Het heenduel in Catalonië eindigde in een 0-0 gelijkspel. Drie dagen later staat El Clásico met Real Madrid op het programma. Om 21.00 uur wordt er dan afgetrapt in Estadio Santiago Bernabéu.