Ten Hag kritisch op Ajax-doelman: 'Als je komt moet je hem hebben'

16 maart 2022 om 07:38
Laatste update: 16 maart 2022 om 08:55

Erik ten Hag erkent dat Andre Onana er niet goed uitzag bij de tegentreffer die Ajax dinsdagavond incasseerde. Darwin Núñez kopte in de eindfase van de wedstrijd een vrije trap binnen. Uiteindelijk werd deze tegengoal de Amsterdammers fataal en strandde het Europese avontuur in de eigen Johan Cruijff Arena.

"Er was een miscommunicatie", laat Ten Hag weten op de persconferentie na afloop van het verloren Champions League-duel. "En als je komt als keeper, dan moet je hem hebben. Duidelijk." Na afloop van de wedstrijd snelde Onana richting de catacomben. "Maar iedereen is teleurgesteld, hij natuurlijk ook. Zo waren er meer diep teleurgesteld."

Ten Hag is van mening dat het geluk in het tweeluik niet aan Amsterdamse zijde was. Het veldspel was goed, maar het werd het uiteindelijk net niet. "In Lissabon zat het niet mee en hier ook niet. We hebben daar een goede eerste helft neergelegd en de wijze waarop mijn ploeg hier de hele wedstrijd heeft gespeeld verdient een groot compliment."

De oefenmeester van Ajax besloot pas laat in het duel zijn eerste wissels door te voeren. Hij bracht Brian Brobbey en Davy Klaassen pas na de 0-1 binnen de lijnen. "Je hoopt op een moment van genialiteit van bijvoorbeeld Steven Berghuis of Antony", legt Ten Hag uit. "Bovendien, Benfica kwam er niet uit, je zag hoeveel moeite ze met ons hadden."