De Jong ziet Ten Hag wel naar United vertrekken: 'Hij is gek op het spelletje'

16 maart 2022 om 10:28

Nigel de Jong stelt dat Erik ten Hag een goede vervanger van Ralf Rangnick zou zijn. De oud-international denkt dat Manchester United met het binnenhalen van de Ajax-trainer de weg omhoog kan inzetten.

Ten Hag wordt al een tijdje gelinkt aan een mogelijke overstap naar United en dat is ook bekend bij De Jong. Mocht de Engelse grootmacht meegaan in de visie van Ten Hag, verwacht de analist een gelukkig huwelijk tussen beide partijen. "Elke manager die bij een nieuwe club komt, heeft versterkingen nodig. Vers bloed. Dat is een feit", zegt De Jong bij beIN Sports

"Als Ten Hag in de zomer komt, kan hij ook al zijn aanpassingen doorvoeren. Wanneer hij in de winter zou komen, wordt dat lastiger", vervolgt hij. "Vers bloed betekent niet dat een groot gedeelte van de selectie meteen moet vertrekken, maar hij moet dan eerlijk naar hen zijn. Dan begint iedereen op nul."

"Ik weet niet of Ten Hag een betere manager voor Manchester United is dan Rangnick. Ik ken Rangnick daar niet goed genoeg voor", vertelt de oud-international. "Wat ik wel weet, is dat Ten Hag van voetbal houdt. Hij is gek op het spelletje, is er de hele dag mee bezig. Hij houdt ervan om met spelers te praten. Als een speler zich niet goed voelt, ziet hij dat erg snel."