Ten Hag kraakt arbitrage over toekennen vrije trap: 'Er gebeurt eigenlijk niets'

16 maart 2022 om 12:25
Laatste update: 16 maart 2022 om 12:28

Erik ten Hag is niet te spreken over de beslissing van scheidsrechter Slavko Vinčić een vrije trap aan Benfica toe te kennen na een vermeende overtreding van Edson Álvarez. Uit het toegekende dode spelmoment wisten de Portugezen dinsdag de enige goal van de wedstrijd aan te tekenen, waardoor Ajax uiteindelijk met 0-1 ten onder ging en uitgeschakeld werd in de Champions League.

Over het algehele spel van Ajax was Ten Hag dik tevreden. De Oldenzaler zag de Amsterdammers zeventig minuten lang domineren en eigenlijk niets weggeven. "Kleine fouten hebben hele grote consequenties", zucht de trainer voor de camera van RTL 7. "Dat zie je vanavond (dinsdag, red.), maar ook in Lissabon."

Darwin Núñez groeide uit tot kwelgeest van Ajax door het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. "De vrije trap vond ik zwaar. Er gebeurt denk ik niks. We weten dat ze er sterk in zijn. Daarna is er miscommunicatie tussen twee spelers", doelt Ten Hag op de ongelukkige rol van Andre Onana en Jurriën Timber bij de tegengoal.

Analist Jan van Halst gaf aan het 'calimero-gedrag' van de Ajacieden na afloop van het duel te hekelen. Volgens hem was er geen sprake van een grove fout van de Sloveense leidsman. "Dat vind ik zulke onzin, om daarover te gaan bakkeleien. Het is een twijfelgevalletje, volgens mij wel, hij tikt hem aan", zei de voormalig voetballer bij Ziggo Sport.