De Wolf ziet Slot liever tijdig terug: 'Bewust gekozen voor rol als assistent'

17 maart 2022 om 09:28
Laatste update: 17 maart 2022 om 09:49

John de Wolf denkt dat Arne Slot zondag aanwezig zal zijn tijdens De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord. De oefenmeester van de Rotterdammers zit momenteel thuis met een coronabesmetting en moet het duel met Partizan Belgrado aan zich voorbij laten schieten. 

De Wolf neemt donderdagavond de honneurs waar vanaf de zijlijn en was daarom ook de vervanger van Slot op het persmoment in aanloop naar het duel. Feyenoord staat na de 2-5 overwinning in Belgrado met anderhalf been in de volgende ronde en De Wolf betwijfelt dat hoofdtrainer Slot veel langer afwezig zal zijn. "Ga er maar vanuit dat Arne erbij zal zijn in de Johan Cruijff ArenA", vertelt De Wolf op het persmoment. 

In het geval dat Slot niet aanwezig is tegen de Amsterdammers, staat De Wolf zondag alleen tegenover de aartsrivaal. Daar voelt hij zelf echter niet veel voor. "Ik hoef daar niet zo nodig heen als hoofdtrainer van Feyenoord. Dat is niet de verwezenlijking van een droom van mij. Ik heb bewust gekozen voor een rol als assistent, maar als de situatie erom vraagt, zoals nu, dan loop ik er niet voor weg", liet de assistent-trainer weten.

De Rotterdammers missen een hoop hoofden tegen Partizan: Justin Bijlow is de rest van het seizoen uitgeschakeld, terwijl Marcus Pedersen en Gernot Trauner besmet zijn met het coronavirus. Orkun Kökcü komt dit weekend niet in actie tegen Ajax vanwege een schorsing.