Slot gelooft in kansen Feyenoord: 'Van moedeloosheid geen sprake'

19 maart 2022 om 21:37
Laatste update: 19 maart 2022 om 21:43

Arne Slot staat zondag met Feyenoord tegenover Ajax in De Klassieker. De Rotterdammers wisten al zeventien jaar niet te winnen in de hoofdstad, maar Slot ziet dat zijn ploeg in uitstekende vorm verkeert. 

"Deze groep straalt continu uit dat er van moedeloosheid geen sprake is", zegt Slot in de persconferentie in aanloop naar het duel met Ajax. Dit zien we gewoon weer als een nieuw seizoen. Dat het voor de Feyenoord-supporter frustrerend is dat we daar al zeventien jaar niet gewonnen hebben moge duidelijk zijn. Dat geeft ook aan hoe goed Ajax de afgelopen jaren gepresteerd heeft en wat voor een selectie zij hebben", spreekt de trainer. 

Feyenoord presteert dit kalenderjaar naar behoren en doet het Europees ook goed. De Rotterdammers worden gezien als één van de favorieten van de Conference League-winst. "We hebben ongelooflijk veel zin in deze wedstrijd. Dat we met Ajax een Europese topclub treffen, beseffen we. We willen ons daartegen wapenen, zoals we thuis gedaan hebben. Het was de enige wedstrijd waarin de tegenstander beter was en meer kansen kreeg dan Ajax", besluit Slot. 

Ajax ontvangt Feyenoord zondagmiddag om 14.30 uur in de Johan Cruijff ArenA. De Amsterdammers moeten winnen om de titelprolongatie in eigen hand te houden, terwijl Feyenoord een resultaat moet boeken om de derde plek te verstevigen.