Wijndal teleurgesteld: 'Na de interlandbreak moeten we bij elkaar gaan zitten'

20 maart 2022 om 22:58

Owen Wijndal vindt dat de AZ-selectie eens goed met elkaar moet gaan praten na de interlandperiode. Zondagavond wist de ploeg uit Alkmaar niet te winnen van Willem II, opnieuw een teleurstellend resultaat.

AZ kwam goed weg in Tilburg. In extremis zorgde Zakaria Aboukhlal nog voor een punt, maar dit stelde aanvoerder Owen Wijndal niet tevreden. "Het is gewoon ongelofelijk stom van onszelf dat we zo snel 2-0 achter komen te staan", stelt de international in gesprek met ESPN. "Je weet dat het dan heel moeilijk wordt."

AZ zit momenteel in een moeilijke fase. Precies een week geleden ging het in eigen huis onderuit tegen FC Twente en donderdag was een gelijkspel tegen FK Bodø/Glimt niet genoeg voor een plek bij de laatste acht in de Conference League. "We hebben wat moeizame wedstrijden achter de rug. Als we terugkomen uit de interlandbreak, moeten we met elkaar gaan zitten om het weer om te draaien", besluit Wijndal.

Na de interlandbreak staat gelijk de lastige wedstrijd tegen Vitesse op het programma. De Arnhemmers staan zesde in de Eredivisie, één plek achter nummer vijf AZ. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt alleen wel tien punten.