Spaanse kranten zien Barça schitteren in Madrid: 'Begin van een nieuw tijdperk'

21 maart 2022 om 07:12
Laatste update: 21 maart 2022 om 10:06

De Spaanse kranten zijn lyrisch over de prestatie van FC Barcelona in El Clásico. Zondagavond waren de Blaugranas met 0-4 te machtig voor Real Madrid in Santiago Estadio Bernabéu. De Catalanen gaven de koploper uit Madrid voetballes, zagen ook de kranten. 

'Een voetbaltentoonstelling van Barça dat Madrid overweldigt', kopt Mundo Deportivo. De krant zag dat Real Madrid in eigen huis niks te vertellen had. 'De overwinning brengt Xavi's mannen dichter bij de tweede plaats. De historische overwinning markeert het begin van een nieuw tijdperk. Aan de show kwam geen einde. Frenkie de Jong combineerde fantastisch met Ousmane Dembélé en Auba (Pierre-Emerick Aubameyang, red.) zorgde ervoor dat Ferran Torres voortreffelijk kon scoren', omschreef de krant de fantastische derde treffer van de bezoekers.

AS zag in Madrid een machtsverschuiving plaatsvinden. 'Het team van Xavi danst met dat van Ancelotti. De bizarre oplossing die Ancelotti bracht om Benzema te vervangen, zorgde ervoor dat Real Madrid weerloos was tegen Barça. Het was een schande voor het jubileum', waarmee de krant verwees naar het 120-jarig bestaan van de club uit de hoofdstad. 

'Barça onteert Bernabéu zoals vroeger', kopt het Catalaanse Sport. 'Het team van Xavi schitterde in een opwindend vertoon van persoonlijkheid en 'danste' met de eeuwige rivaal. Wat maakt het uit of het al te laat is om kampioen te worden?.'

Door de overwinning staat Barcelona op drie punten achterstand van nummer twee Sevilla. Madrid heeft negen wedstrijden de tijd om een voorsprong van negen punten te behouden op de concurrentie, maar zal wel even wakker liggen van het flinke pak slaag in eigen stadion.