Van Hooijdonk hekelt aanstellerij Antony: 'Begin er wel echt van te walgen nu'

21 maart 2022 om 09:29
Laatste update: 21 maart 2022 om 09:29

Pierre van Hooijdonk kan het theater van Ajax-matchwinner Antony op zijn zachtst gezegd niet waarderen. De oud-voetballer zag met verbazing hoe de Braziliaanse vleugelaanvaller in de blessuretijd van de Klassieker binnen en buiten het veld lag te rollen. 

Antony werd vlak voor tijd aangetikt en ging buiten de lijnen liggen, liep vervolgens binnen de lijnen terug en werd omgeduwd door Dusan Tadic. Het zag er allemaal ietwat komisch uit, maar Van Hooijdonk is het toneelspel bij de Amsterdammers zat. "Ik begin er wel echt van te walgen nu", zegt de oud-prof bij Studio Voetbal. "Het is continu doorrollen, gewoon echt dingen overdrijven. Het is echt pure, pure onzin."

"Hij probeert continu de scheidsrechter te misleiden. Die laatste actie is lachwekkend. Even later liep hij weer met zijn shirt uit voor de tweede keer naar de supporters toe", vervolgt van Hooijdonk. "Als je Zuid-Amerikaanse spelers in je elftal hebt, dan krijg je dit erbij. Ten Hag heeft Antony niet in de hand, dat is toch wel duidelijk?"

In Amsterdam wordt de Zuid-Amerikaanse passie veelal gewaardeerd, maar de analist kan zich daar niet in vinden. "Hoe vaak is hij goed weggekomen met natrappen? Al een aantal keer. Ik gun hem echt een wedstrijdje zonder VAR tegen een elftal met Fraser, Rinus Israel en Cor Lems. Heerlijk. Lekker uitleven", besluit Van Hooijdonk.