Van Gaal onthult keeper Oranje, maar lijkt terug te krabbelen

21 maart 2022 om 18:13
Laatste update: 21 maart 2022 om 18:37

Mark Flekken gaat komende zaterdag naar alle waarschijnlijkheid zijn debuut maken voor het Nederlands elftal. Bondscoach Louis van Gaal liet dit maandagmiddag tijdens de persconferentie doorschemeren, maar hij wilde het nog niet officieel bevestigen.

Feyenoord maakte vorige week bekend dat Justin Bijlow wegens een voetblessure tot het eind van het seizoen uitgeschakeld zal zijn. Door de blessure van de eerste keeper van Oranje moet Van Gaal opzoek naar een alternatief onder de lat. Maandagmiddag kreeg de 70-jarige bondscoach een aantal vragen over de mogelijke opvolger van Bijlow voorgeschoteld. "Het ligt eraan of de keeper voor de eerste wedstrijd het goed doet. Waarom zou ik nou zeggen wie dat gaat worden?", aldus Van Gaal.

Niet veel later kreeg Van Gaal de vraag of er een keeper was die goed in het systeem van Oranje zou kunnen functioneren. "Goed, dan ga ik de naam toch bekendmaken: Mark Flekken is uitstekend geschikt om in een driemansverdediging op te bouwen. Of hij gaat keepen? Nou, dat weet ik nog niet", zegt Van Gaal. "Maar hij zou heel goed in staat zijn om in dit systeem op te bouwen. Dat doet hij bij SC Freiburg ook."

Naast Flekken selecteerde Van Gaal ook Joël Drommel (PSV) en Tim Krul (Norwich City) voor de oefeninterlands tegen Denemarken (26 maart, 20.45) en Duitsland (29 maart, 20.45).