'Ten Hag houdt opties open na positieve gesprekken met United'

24 maart 2022 om 08:25
Laatste update: 24 maart 2022 om 10:28

Erik ten Hag lijkt klaar te zijn voor een buitenlands avontuur en hij voerde al gesprekken met Manchester United over een eventuele overstap. De Nederlandse oefenmeester geniet echter de interesse van meerdere clubs en houdt zijn opties open, weet het Algemeen Dagblad te melden. 

Vanuit het kamp van Ajax is ook bevestigd dat Ten Hag positieve gesprekken heeft gevoerd met The Red Devils, meldt de krant. United is veruit de grootste club die overweegt gebruik te willen maken van de diensten van Ten Hag, maar de Nederlander heeft nog niet besloten wat hij volgend seizoen wil doen.

Een langer verblijf in Amsterdam is ook nog niet uitgesloten. Ten Hag is zich bewust van de onstabiele situatie van Manchester United en maakt zich zorgen dat hij niet de volledige vrijheid krijgt om zijn ploeg te smeden, wat wel het geval is bij Ajax. Zo heeft Ten Hag onder meer invloed op het transferbeleid. Het AD meldt wel dat Ajax steeds meer rekening houdt met een 'verdere onthoofding van het technisch hart'. 

Wie Ten Hag bij een eventueel vertrek zou moeten opvolgen, is nog niet bekend. Voor Donny van de Beek zou de aanstelling van Ten Hag goed uitkomen: de oud-Ajacied maakt het seizoen af bij Everton FC en keert daarna naar alle waarschijnlijkheid terug in Manchester.