Jansen: 'Absoluut geen uitgemaakte zaak dat Ten Hag bij Ajax vertrekt'

24 maart 2022 om 18:11
Laatste update: 24 maart 2022 om 18:13

Erik ten Hag staat volgens verschillende bronnen in serieuze belangstelling van Manchester United. Zo zou de trainer al een gesprek gevoerd hebben met de Engelse grootmacht. Maar volgens clubwatcher Freek Jansen is het nog helemaal niet zeker dat Ten Hag Ajax gaat verlaten aan het eind van het seizoen.

Dat laat hij weten in de Pak Schaal Podcast van Voetbal International. "Ten Hag is heel rechtlijnig, eigenwijs en eigenzinnig. Maar alles moet kloppen, wil hij Ajax gaan verlaten", steekt Jansen van wal. "Hij heeft het bij Ajax nog altijd fantastisch naar zijn zin. Er is veel gebeurd waar hij nul invloed op had maar wat hij wel heeft kunnen managen. Van Promes tot en met Onana en natuurlijk Overmars. Als het niet gebeurd was met Overmars, dan was de kans helemaal groot geweest dat hij zou blijven. Aan de andere kant: hij gaat echt alleen maar naar een club waar alles klopt."

Ook gaat Jansen in op de interesse uit Manchester. "United wil hem al heel lang, die hebben al heel lang concrete interesse. Daar vinden gesprekken plaats, maar hij is daar niet mee bezig. Dat is vooral het management. Hij is bezig met dit seizoen en hoe hij het weer zo kan draaien dat Ajax weer overtuigende overwinningen gaat boeken. Hij eist van zijn spelers dat ze niet met transfers bezig zijn. Als hij dat eist, dan eist hij dat ook van zichzelf. Dat deed hij vorig seizoen. Dat doet hij nu weer."