'PSV wil Van Nistelrooy deze week benoemen: trainer neemt spelers mee vanuit Jong'

29 maart 2022 om 11:11
Laatste update: 29 maart 2022 om 11:14

Ruud van Nistelrooy gaat snel zijn handtekening onder een contract zetten dat hem hoofdtrainer van PSV maakt. Op dit moment worden de puntjes op de 'i' gezet en is het wachten op een toezegging van Fred Rutte. Van Nistelrooy zou een aantal Jong-PSV talenten willen overhevelen naar het eerste elftal, weet het Eindhovens Dagblad.

De witte rook die uit Eindhoven gaat volgen zal gepaard gaan zonder 'klaroengeschal, toeters en bellen'. De reden hiervoor is dat PSV nog veel heeft om voor te spelen. De Eindhovenaren zijn nog volop in de race voor het kampioenschap, de KNVB Beker en de Confererence League en zouden met een beetje geluk een ware treble in de wacht kunnen slepen. Naast de overgang van Van The Man zou er sprake kunnen zijn van meerdere plaatswisselingen. 'Aannemelijk is dat een aantal functionarissen vanuit de beloftenploeg bij een definitief 'ja' verhuist naar PSV 1 en dat zal vermoedelijk ook voor een of enkele spelers gelden', is de verwachting.

Volgens het ED zou Jong PSV-aanvaller Johan Bakayoko een goede kans maken om de stap naar het eerste elftal te zetten. Dit geldt ook in mindere mate voor Ismaël Saibari, Jenson Seelt, Emmanuel van de Blaak en Fredrik Oppegard. 'Voor PSV is het een voordeel dat Van Nistelrooy de eigen jeugdopleiding en de huidige talenten van de club kent als zijn broekzak.'