Antony swingt met Brazilië, Sinisterra krijgt geen podium op WK met Colombia

30 maart 2022 om 08:33
Laatste update: 30 maart 2022 om 10:03

Brazilië was op schot in de een-na-laatste wedstrijd van de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie. Ajax-buitenspeler Antony mocht opnieuw aantreden in de basiself van de Goddelijke Kanaries, die uithaalden tegen Bolivia. Peru versloeg Paraguay, waardoor het eveneens winnende Colombia van Luis Sinisterra de play-offs misloopt.

Bolivia - Brazilië 0-4
De Brazilianen dansten door de WK-kwalificatie heen en verloren geen enkele keer. Ook Bolivia was een prooi voor de Goddelijke Kanaries en werd in eigen huis afgedroogd met 0-4. Antony kon zich dit keer niet onderscheiden met een doelpunt of een assist, maar maakte wel weer 77 minuten. Op ruim drie kilometer hoogte in La Paz maakten Lucas Paquetá en Richarlison (beiden twee keer) de doelpunten. Daardoor is Brazilië niet meer te achterhalen door Argentinië, ondanks de inhaalwedstrijd tussen de top twee.

Ecuador - Argentinië 1-1
Het zag er lang naar uit dat Argentinië de volle drie punten ging pakken tegen Ecuaduor. River Plate-aanvaller Julían Álvarez, die in de zomer de overstap maakt naar Manchester City, was na een half uur goed voor de 1-0. In extra tijd sleepte het thuisland echter een remise uit het vuur. Ajacied Nicolás Tagliafico, die in de basis begon, veroorzaakte een strafschop vanwege hands. Die werd in de rebound verzilverd door Enner Valencia. Ondanks het gelijke spel gaan beide landen naar het WK.

Venezuela - Colombia 0-1 en Peru - Paraguay 2-0
Met Feyenoord-aanvaller Luis Sinisterra op de flank won Colombia met 0-1 tegen Venezuela, door een benutte strafschop van James Rodriguez. De overwinning bleek niet voldoende. Doordat Peru met 2-0 won van Paraguay plaatste dat land zich voor de play-offs. De Peruvianen moeten in juni de laatste horde nemen tegen de Verenigde Arabische Emiraten of Australië om een WK-ticket in de wacht te slepen.

Chili - Uruguay 0-2
Net als Colombia is ook Chili niet te bewonderen op het WK. In Santiago won Uruguay met 0-2 dankzij treffers van invaller Luis Suárez en Federico Valverde. De Uruguayanen gaan daardoor net als Brazilië, Argentinië en Ecuador naar het WK.