Man United-legende heeft liever andere trainer dan Ten Hag: 'Stabiliteit nodig'

30 maart 2022 om 15:53

Manchester United-legende Nicky Butt vindt dat zijn club niet Erik ten Hag, maar Mauricio Pochettino moet aanstellen als eindverantwoordelijke. De club heeft volgens de oud-voetballer een ervaren trainer nodig.

"United heeft stabiliteit nodig", aldus de 47-jarige Butt tegenover FourFourTwo. De voormalig Manchester United-speler noemt Ten Hag niet, maar laat duidelijk blijken dat hij ervaring belangrijk vindt. "Ze kunnen niet steeds een beroep doen op interim-trainers en vervolgens onervaren trainers op zo een belangrijke positie zetten. Ze hebben mensen nodig die er zijn geweest, het hebben gezien en het hebben gedaan."

Daarom moet Manchester United volgens Butt voor Pochettino gaan. "Ik zou er alles aan doen om hem als manager aan te stellen. Hij heeft zich bewezen in de Premier League, hij is jong en enthousiast, zijn speelstijl zou bij United passen en zijn technische staf is geweldig. Ik heb hem een paar keer ontmoet bij Tottenham Hotspur. Hij is iemand waarvoor je graaf wil spelen."

Manchester United is op zoek naar een nieuwe trainer en volgens de Engelse media staat Ten Hag op pole-position. Interim-trainer Ralf Rangnick vertrekt aan het einde van dit seizoen, nadat hij het stokje dit seizoen overnam van de ontslagen Ole Gunnar Solskjaer.