PSG-president trekt fel van leer over Super League-plannen: 'Dat vat ze samen'

31 maart 2022 om 15:05
Laatste update: 31 maart 2022 om 15:07

Nasser Al-Khelaïfi heeft hard uitgehaald naar de nieuwe plannen voor een mogelijke Super League. De president van Paris Saint-Germain begrijpt de aantrekkingskracht van de plannen, maar wil niet de vingers branden aan het concept. 

Al-Khelaïfi neemt geen blad voor de mond in een exclusief interview met de BBC. "Mensen sterven in Oekraïne en kunnen nergens slapen - en we vechten om de Super League?", vraagt de PSG-baas zich af tegenover het Britse medium. 

PSG werd ook benaderd om zich aan te sluiten bij de Super League, maar wees het bod af, zo zegt de president. "Ik had de cheque van 400 miljoen euro kunnen aannemen. Ze nodigden me uit. Toen ik nee zei, zeiden ze dat ze me niet hadden uitgenodigd - dat vat ze samen", snauwt Al-Khelaïfi.

De president begrijpt wel de aantrekkingskracht van de competitie. "Ik wil die wedstrijden spelen - de grote wedstrijden, natuurlijk wil ik dat. Ik weet wat het publiek wil. Maar we kunnen niet zeggen: je bent een kleine club, je ligt eruit. Het moet een open systeem zijn, onder het bestuur, waar respect is voor iedereen", sluit Al-Khelaïfi af.