Willem II en Mathijsen eens over afkoopsom: technisch directeur ontslagen

31 maart 2022 om 15:20
Laatste update: 31 maart 2022 om 15:22

De Raad van Commissarissen van Willem II heeft een overeenstemming bereikt met Joris Mathijsen en heeft de voormalig technisch directeur ontslagen. Mathijsen werd begin maart al op non-actief gezet, maar werd het niet eens over de afkoopsom van zijn contract. De RVC spreekt van een 'verschil van inzicht' met de oud-voetballer. 

Dat laat Willem II op de eigen website weten. De club uit Tilburg was wekenlang met Mathijsen in overleg over een vergoedingssom, aangezien het contract van de technisch directeur tot 2025 doorliep bij de Tilburgers. Nu zijn beide partijen er echter uit gekomen en vertrekt Mathijsen definitief. Mathijsen weigerde trainer Fred Grim te ontslaan na teleurstellende resultaten en dat neemt Willem II hem kwalijk.

"Tussen de Raad van Commissarissen en Mathijsen bestaat een verschil van inzicht over het te voeren beleid. Met het oog op de tegenvallende sportieve prestaties en verschil in visie hoe in te grijpen en het tij te keren acht de Raad van Commissarissen het noodzakelijk afscheid van Mathijsen te nemen", laat de club weten.

Mathijsen trad in juni 2016 aan als technisch directeur bij Willem II. De club uit Tilburg staat vijftiende en vecht dit seizoen tegen degradatie: de Tricolores staan slechts één punt boven de streep. Martin van Geel neemt tijdelijk de taken van Mathijsen over, terwijl Kevin Hofland aangesteld is als vervanger van Fred Grim.