Geertruida afwezig bij Feyenood-Willem II, 'teleurgestelde' Sinisterra in basis

1 april 2022 om 11:25

Arne Slot heeft op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Willem II van zaterdag gereageerd op de personele problemen bij de Rotterdammers. Lutsharell Geertruida is sowieso niet van de partij en achter de naam van Jens Toornstra staat nog een vraagteken.

De Bergentheimer geeft aan dat de verdediger niet zonder kleerscheuren uit de interlandbreak is gekomen. "Geertruida kwam al na twee dagen terug en zal niet beschikbaar zijn tegen Willem II", legt Slot uit tijdens het persmoment. "Ik kreeg vanochtend een berichtje van de dokter dat Jens Toornstra wat koorts heeft. Hij is voor zaterdag een twijfelgeval", vervolgt hij.

Luis Sinisterra is wel van de partij. De Colombiaan kreeg een fikse teleurstelling te verwerken: hij werd met zijn land uitgeschakeld voor het WK in Qatar. "Luis kwam donderdag pas na de training terug, dus hij is nog wel op 1908 geweest. Het was voor hem heel dubbel, omdat hij twee keer in de basis stond: dat was voor hem natuurlijk heel mooi. Maar ze hebben zich niet geplaatst, dat was een enorme teleurstelling voor hem."

Slot krijgt de vraag of de uitschakeling voor een mentale klap zorgt bij Sinisterra. "We gaan het zaterdagavond zien, want hij gaat wel starten kan ik je vertellen", reageert Slot met een lach. "We hebben ook gemerkt dat als hij er niet bij is, het niet altijd goed voor ons geweest is. Dus als hij enigszins fit is, en dat is hij, dan gaat hij gewoon spelen', besluit de Feyenoord-coach.